Aktualno

VAŽNA OBAVIJEST!!!

Objavljeno: 11.2.2015. 15:44:23

VAŽNA OBAVIJEST!

 

Poštovani građani,

 

Obavještavamo Vas da će sukladno Protokolu o postupku provedbe sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima, građani-dužnici koji ispunjavaju uvjete po kriteriju B, zahtjev za otpust/otpis duga odnosno odgodu ovrhe moći podnijeti od 3. travnja 2015. godine do 30. lipnja 2015.godine.

Molimo Vas da se pridržavate navedenih rokova jer se podneseni zahtjevi izvan gore navedenih rokova neće razmatrati!

 

  

Više o otpisu duga...

http://www.mspm.hr/novosti/vijesti/koraci_za_novi_pocetak_kako_duznik_moze_pristupiti_mjeri_otpisa_duga_odgodi_ovrhe

Nastavlja se provedba preventivnog programa Centra

Objavljeno: 13.5.2013. 9:32:22

Nastavlja se provedba preventivnog programa Centra

U sklopu preventivnog programa Centra za socijalnu skrb Samobor, u proteklom su mjesecu održane sljedeće aktivnosti:

 

24.04.2013. godine u 18,30 sati u OŠ Samobor, Područnoj školi u Celinama, ravnateljica Centra, Nataša Koražija, održala je predavanje za roditelje i učiteljice svih razreda.  Predavanje je bilo usmjereno na upoznavanje roditelja i učiteljica sa djelokrugom rada Centra za socijalnu skrb Samobor te sa najvažnijim odredbama osnovnih zakona koji se tiču raznih izazova sa kojima se obitelji sreću u svakodnevnom životu. Poseban naglasak stavljen je na roditeljske stilove, životne vještine i mogućnost suradnje sa svim dionicima u zajednici u slučaju da se obitelj ili pojedinac nađe u stanju socijalno-zaštitne potrebe.


25.04.2013. godine u OŠ Sveta Nedelja, vježbenica Centra, Marina Tumbas, održala je radionice za učenike sedmog i petog razreda ove škole. U radionici na temu Samopoštovanja i slike o sebi sudjelovali su učenici petog razreda, a cilj radionice bio je potaknuti učenike na osvještavanje svojih pozitivnih osobina i snaga, ali i na identificiranje prostora za napredovanje. U drugoj radionici čija je tema bila Sukob ili/i suradnja sudjelovali su učenici sedmog razreda, a cilj radionice bio je usmjeriti učenike na nenasilne načine rješavanja problema.

 

Preventivni program Centra za socijalnu skrb Samobor pokrenut je u šk. god. 2011./2012. i u njemu je do sada sudjelovalo 23 razreda roditelja i preko 60 razreda učenika osnovnih i srednjih škola.

Obilježen Svjetski dan socijalnog rada 2013.

Objavljeno: 18.4.2013. 9:40:44

Obilježen Svjetski dan socijalnog rada 2013.

Svjetski dan socijalnog rada obilježen je u organizaciji Centra za socijalnu skrb Samobor u  suradnji sa Gradom Samoborom. U prostorima vijećnice Grada Samobora je 19.03.2013. održan okrugli stol na temu „Promicanje socijalne i ekonomske jednakosti“ na koji su bili pozvani suradnici i partneri iz lokalne zajednice te lokalni mediji koji su pratili događaj. Intencija je bila evaluirati dosadašnju suradnju i definirati smjernice sa ciljem njenog podizanja na još višu razinu kako bi se postigli što veći rezultati u promicanju socijalne i ekonomske jednakosti.

 

U sklopu programa obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada Centar za socijalnu skrb Samobor organizirao je likovni natječaj za učenike škola sa svoje teritorijalne nadležnosti na temu „Svijet u kakvom želim živjeti!“. Postavljena je izložba najboljih radova, a nagrađenim učenicama i učenicima su ovom prilikom uručene nagrade i pohvalnice, kao i zahvalnice mentoricama i mentoru na angažmanu i školama na sudjelovanju.

 

Pročitajte više.


Foto album

Održani su roditeljski sastanci za 32 razreda OŠ Samobor

Objavljeno: 17.4.2013. 10:22:48

Ravnateljica CZSS Samobor održala je predavanja za roditelje 32 razreda OŠ Samobor. Informirani su o djelokrugu rada Centra za socijalnu skrb Samobor, o pravima i uslugama iz područja socijalne skrbi sa naglaskom na najvažnije segmente Obiteljskog zakona. Upućeni su u mogućnost suradnje roditelja, škole i Centra te o načinima i mjestima na kojima mogu potražiti savjet ili pomoć ukoliko se nađu u stanju socijalno-zaštitne potrebe.

Sudjelovanje na skupštini Kluba liječenih alkoholičara

Objavljeno: 19.4.2013. 14:55:43

Sudjelovanje na skupštini Kluba liječenih alkoholičara

 

U samoborskom Domu umirovljenika, 24. studenog 2012. godine je održana je  skupština Kluba liječenih alkoholičara.  Među ostalima, skupštini je nazočila ravnateljica Centra za socijalnu skrb Nataša Koražija. Govorilo se poimanju alkoholizma kao bolesti ili stila života, o važnosti redovitih dolazaka u klub članova obitelji liječenih alkoholičara, prednostima apstinencijskog stanja u odnosu na razdoblje alkoholizma te o sličnim temama.

 

Pročitajte više

Inicijativa za osnivanje Obiteljskog centra Zagrebačke županije

Objavljeno: 19.4.2013. 14:51:26

Sastanak na temu Osnivanja obiteljskog centra Zagrebačke županije održan je 16. srpnja 2012. godine na inicijativu Grada Samobora. Predstavnici županije podržali su prijedlog da se Centar osnuje u Samoboru, a za njegove potrebe uredio bi se objekt na prostoru bivše vojarne  Taborec. S obzirom da Centar za socijalnu skrb Samobor radi u lošim prostornim uvjetima, prijedlog Grada Samobora je bio da se dio objekta namijenjen Obiteljskom centru preuredi za potrebe Centra.

 

Pročitajte više

Predavanja i radionice u školama u šk.g. 2011./2012.

Objavljeno: 19.4.2013. 10:00:57

Centar za socijalnu skrb Samobor osmislio je i pokrenuo preventivni program koji obuhvaća radionice za učenike i predavanja za roditelje osnovnih i srednjih škola sa područja teritorijalne nadležnosti Centra. Radionice se rade temeljem detektiranih problema i potreba od strane škole, a predavanja obuhvaćaju predstavljanje djelokruga i načina rada centara za socijalnu skrb, najčešće probleme sa kojima se suočavaju roditelji, učenici i djelatnici našeg Centra te sažetak alata kao pomoć u uspješnijem roditeljstvu. U ovom programu je u šk.g. 2011/12.sudjelovalo čak 56 razreda učenika i 22 razreda roditelja osnovnih i srednjih škola s našeg područja. Također, na sjednici Vijeća roditelja OŠ "Bogumil Toni" održana je prezentacija djelokruga rada Centra i mogućnosti unapređenja suradnje o čemu su predstavnici roditelja kasnije informirali ostale roditelje.

Okrugli stol: Aktivno starenje i solidarnost između generacija u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno: 19.4.2013. 14:56:07

Okrugli stol: Aktivno starenje i solidarnost između generacija u Zagrebačkoj županiji

Zagrebačka županija, Centar za socijalnu skrb Samobor i Udruga PRAGMA organizirali su okrugli stol na temu “Aktivno starenje i solidarnost između generacija u Zagrebačkoj županiji” Sastanak je održan 13. lipnja 2012. godine, a razgovaralo se o skrbi za starije i nemoćne osobe te, posebno, o nužnosti jačanja obiteljske i populacijske politike. 

 

Pročitajte više

Stručni skup: Socijalni rad i javnost: komuniciranje “socijalnog”

Objavljeno: 19.4.2013. 14:58:00

Stručni skup: Socijalni rad i javnost: komuniciranje “socijalnog”

Stručni skup: Socijalni rad i javnost: komuniciranje “socijalnog”održan je 23. ožujka 2012. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu povodom Akcijskog tjedna socijalnog rada.  Skup je organizirala udruga Pragma u suradnji sa Studijskim centrom socijalnog rada u Zagrebu. Cilj je bio skretanje pozornosti na odnos profesije socijalnog rada i medija.

 

Uvodničari su bili Nedjeljko Marković, predsjednik udruge Pragma i prof.dr.sc. Zoran Šućur, prodekan Studijskog centra za socijalni rad Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a predavanja su održali Nataša Gajski Kovačić, novinarka Vjesnika, Drenislav Žekić, predsjednik Upravnog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Predavanje o mogućnosti suradnje u lokalnoj zajednici na primjeru Samobora održala je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor Nataša Koražija.

Skup „Novi“ pogled na mlade u zajednici

Objavljeno: 19.4.2013. 14:56:19

Skup „Novi“ pogled na mlade u zajednici- mladi kao zalog kvalitetnog života sadašnjim i budućim generacijama održan je 21. prosinca 2011. godine u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Cilj skupa bio je unaprjeđenja dijaloga i međusobnog povezivanja dionika, s posebni naglasak stavljen je na pozitivnom doprinosu mladih u zajednici. U okviru skupa, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Nataša Koražija, predstavila je temu: „Mladi kao resurs u kontekstu održivog razvoja zajednice“

 

Pročitajte više

Gostovanje u radio emisiji Spona ili Poveznica

Objavljeno: 13.5.2013. 9:34:13

Gostovanje u radio emisiji Spona ili Poveznica

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Nataša Koražija te psihologinja i supervizorica, Olga Petak,  gostovale su u emisiji Spona ili Poveznica emitiranoj na Radiju Samobor 14. prosinca. Tema emisije je bila predstavljanje projekta „Uspostava podrške u socijalnom uključivanju i zapošljavanju socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina“. 

 

Poslušajte emisiju.

Sudjelovanje na tribini "Razvijanje kulture nasilja"

Objavljeno: 19.4.2013. 14:58:13

Sudjelovanje na tribini "Razvijanje kulture nasilja"

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Samobora i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organizirali tribinu za učenike drugih razreda samoborske Gimnazije. Tema tribine bila je Razvijanje kulture nasilja, a predavanja u okviru nje održali su Nikolina Grubišić Požar iz Odsjeka maloljetničke delinkvencije PU Zagrebačke, Nataša Koražija ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor, Marija Tominić iz Odjela za maloljetnu djecu i obitelj Centra te Ljiljana Kolaković voditeljica Caritasove Sigurne kuće za žrtve nasilja.

 

Pročitajte više.

Sedma sjednica Vijeća za prevenciju Grada Samobora

Objavljeno: 19.4.2013. 14:54:05

Sedma sjednica Vijeća za prevenciju Grada Samobora

Sedma sjednica Vijeća za prevenciju Grada Samobora održana je 22. kolovoza 2011. godine. Centralna tema sjednice bila je predstavljanje Sajma mogućnosti namijenjenog učenicima osnovnih škola te prezentacija preventivnih programa Centra za socijalnu skrb, vezanih najviše uz srednjoškolce. Vezano uz rad Centra za socijalnu skrb, ravnateljica Koražija izvijestila o tijeku pripreme programa „Podrška mladima u zajednici“ te je ukratko predstavila program socijalnog mentorstva  za osobe koji su dugo nezaposlene te program prevencije i savjetovanja u suradnji sa srednjim školama, u koji bi se uključili roditelji i učenici.

Socijalne usluge za mlade – radni sastanak u Samoboru

Objavljeno: 19.4.2013. 14:58:40

U Samoboru je 23. rujna 2011. održan prvi sastanak partnera na programu „Podrška mladima u zajednici – razvoj socijalnih usluga usmjerenih mladima“ koji će se provoditi u razdoblju od lipnja 2011. do svibnja 2014. Program je financiran od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, a usmjeren je prema mladima koji su ispali iz sustava obrazovanja ili im prijeti ispadanje. Vodeći partner na programu je Udruga Pragma iz Zagreba, a partneri su Centar za socijalnu skrb Samobor, Hrvatski zavod za zapošljavanje PS Krapina i Sisačko-moslavačka županija. Cilj sastanka bio je međusobno upoznavanje partnera i suradnika, upoznavanje partnera s tijekom Programa i budućim aktivnostima, razmatranje načina uključivanja pojedinih partnera u aktivnostima Programa, analiza potencijalnih problema i dogovor o budućoj suradnji.

 

Pročitajte više.

Četvrta sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Objavljeno: 19.4.2013. 14:59:11

Četvrta sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Četvrta sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedjeljeodržana je 19. rujna 2011. godine u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje.  Predsjednik vijeća i gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Drago Prahin, osvrnuo se na provođenje redovnih aktivnosti u proteklim mjesecima. Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor osvrnula se na dobru suradnju s Gradom i Gradskim službama, koja je omogućila  bolje i efikasnije provođenje svih zajedničkih aktivnosti. Na sjednici su prezentirana i tri nova projekta koje provodi Centar za socijalnu skrb Samobor.

 

Pročitajte više.

Sastanak Povjerenstva za edukaciju, prevenciju i socijalnu humanitarnu djelatnost

Objavljeno: 19.4.2013. 14:59:54

Sastanak Povjerenstva za edukaciju, prevenciju i socijalnu humanitarnu djelatnost

Sastanak Povjerenstva za edukaciju, prevenciju i socijalnu humanitarnu djelatnost održan je 25. veljače 2011. godine. Riječ je o sastanku svih ravnatelja i ravnateljica centara socijalne skrbi s djelatnicima Zagrebačke županije. Raspravljalo se o suradnji centara za socijalnu skrb i gradskih društava Crvenog križa. Nataša Koražija, ravnateljica samoborskog Centra za socijalnu skrb, naglasila je važnost suradnje s udrugama civilnog društva, istaknuvši pritom program pomoći i njege u kući starijim osobama kojega provodi Crveni križ. Na početku susreta sudionici su obišli Centar za socijalnu skrb Grada Samobora.

 

Pročitajte više.

Sedma sjednica Vijeća za prevenciju Grada Samobora

Objavljeno: 19.4.2013. 15:01:46

Sedma sjednica Vijeća za prevenciju Grada Samobora

Sedma sjednica Vijeća za prevenciju Grada Samobora održana je u 23. rujna 2011. godine u Gradskoj vijećnici. Glavne točke sjednice bile su predstavljanje programa Sajma mogućnosti namijenjenog učenicima osnovnih škola te prezentacija preventivnih programa Centra za socijalnu skrb, vezanih najviše uz srednjoškolce. Vezano uz rad Centra za socijalnu skrb, ravnateljica Koražija izvijestila o tijeku pripreme programa „Podrška mladima u zajednici“ te je ukratko predstavila program socijalnog mentorstva  za osobe koji su dugo nezaposlene te program prevencije i savjetovanja u suradnji sa srednjim školama, u koji bi se uključili roditelji i učenici.

Suradnja na preventivnim programima suzbijanja ovisnosti Osnovne škole „Bogumil Toni“

Objavljeno: 19.4.2013. 15:00:12

Suradnja na preventivnim programima suzbijanja ovisnosti Osnovne škole „Bogumil Toni“

Centar za socijalnu skrb Samobor, kao dio lokalne zajednice, sudjelovao je u provedbi preventivih programa čiji je cilj bio zaštititi učenike od eksperimentiranja s drogama i uzimanja sredstava ovisnosti. Program je uključivao osposobljavanje nastavnika u unapređivanju nastavnog procesa, afirmaciju karijere uspješnog roditeljstva kroz pomoć roditeljima u unapređivanju kvalitete institucije braka i obitelji, pomoć učenicima u organizaciji slobodnog vremena kroz uključivanje u izvanškolske aktivnosti te specifično obrazovanje učenika o pitanjima vezanim uz uzimanje sredstava ovisnosti, razvoja i posljedica ovisnosti. Program se odvijao kontinuirano tijekom školske godine na satu razrednika.

Copyright © 2012. All Rights Reserved.
Izradio: Binarnet & Cajger | Prijava

Prijava na korisnički račun


Zaporka: